همشهری آنلاین: هرچند که عجیب به نظر برسد، حلزون‌ها در سال موجب مرگ ۱۰ هزار انسان می‌شوند در حالی که کوسه یا اسب‌های آبی در سال می‌توانند تا ۵۲۰ نفر را بکشند.

به گزارش ایرنا، دانشمندان اسپانیایی پس از انجام مطالعات به این نتیجه رسیدند که این حیوانات به ظاهر بی‌ضرر، حامل "شیستوزومیازیس" که بیماری خطرناک کشنده ناشی از کرم‌های انگلی است، هستند.

دانشمندان می‌گویند که حلزون‌ها آب‌ها را با انگل‌های خود آلوده می‌کنند و هنگامی که این انگل‌ها از طریق آب وارد بدن می‌شوند به تخم‌گذاری در داخل بدن انسان می‌پردازند که این امر منجر به بیماری کشنده می‌شود که علائم اولیه آن استفراغ خون و فلجی پاها است.

شیستوزومیازیس که قبلا با نام "بیلهارزیوسیس" شناخته می‌شد، یک بیماری شغلی در روستاها است و در افرادی که به علت شغل کشاورزی، ماهی‌گیری و شالی‌کاری یا به دلیل نبود آب بهداشتی برای شستشو و حمام از آب غیرسالم استفاده می‌کنند، دیده می‌شود.

در این رابطه، 5 گونه انگل شیستوزوما، عامل ایجاد بیماری هستند که در ایران، تنها یک نوع آن شایع است و "شیستوزوما هماتوبیوم" (نوع ادراری) نام دارد.

کارشناسان سازمان بهداشت جهانی تخمین می‌زنند که 160 میلیون نفر انسان در جهان، به این بیماری آلوده هستند.

حیوانی که بیش‌ترین عامل مرگ انسان‌ها در جهان است، مار است که هر ساله حدود 50 هزار نفر را می‌کشد، پس از مار، گاز گرفتگی سگ‌های هار و نیش پشه "تسه تسه" به ترتیب موجب مرگ 25 هزار و 10 هزار انسان می‌شوند.

بر خلاف این حیوانات، کوسه‌ها، شیرها و اسب‌های آبی در سال به ترتیب 10، 100 و 500 نفر را می‌کشند.

کد خبر 281854

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha